Tátafest 15.6.2014

10.06.2014 21:27

Den otců oslaví rodiny na Tátafestu

Třetí červnová neděle již tradičně patří otcům. Ve světě se Den otců slaví již přes sto let a v našem kalendáři si v poslední dekádě i díky Tátafestu nachází své stálé místo. Podruhé se uskuteční Tátafest v neděli 15. června od 15 hodin také ve Zlíně. V zámku a přilehlém parku se především tátové a jejich rodiny mohou těšit na zábavné odpoledne se spoustou her, soutěží a nejrůznějších vystoupení.

Akce pořádaná zlínským Rodinným centrem Kamarád-Nenuda je určená především mužům – otcům a je zdarma přístupná pro širokou veřejnost. „V pestrém odpoledním programu najdeme třeba soutěže, různé tvořivé dílny, zahrají a zazpívají talentovaní zpěváci a zvolíme také Tátu roku. Vytvoříme zde i příjemnou kavárničku nebo si zájemci zacvičí jógu,“ přiblížila za organizátory Ivana Scharfová. Akce potrvá do 18:00.

Tátafesty se stejně jako v minulých letech budou konat na řadě dalších míst v celé ČR, například v Brně, Ostravě, Plzni, Olomouci nebo v Dobrušce. Den otců je svátek, který se již i u nás dostal do obecného povědomí.  Pochází z USA a s nápadem na jeho vznik přišla žena - Sonora Smart Dodd, jejíž otec – vdovec se staral o pět dětí. Poprvé se tento svátek slavil v roce 1910. Dnes se slaví nejen v USA, ale i v Evropě, vždy třetí neděli v červnu.

                                                                                                                                                                             (tisková zpráva rodinného centra Kamarád-Nenuda) 

 

Za Fond ohrožených dětí Zlín se zúčastní vedoucí Zuzka Zaharowská, připraveny pro vás budou od nás hry a dárky i malé vystoupení. Ceny pro vás do soutěží věnoval Hamánek!

Těšíme se na Vás!